زعفران قائنات

دلیل مرغوبیت زعفران قائنات چیست؟

۵ تیر, ۱۳۹۴ - کافه زعفران

مرغوبیت زعفران قائنات نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی شناخته شده است. کیفیت زعفران قائنات باعث  شده زعفران های سایر شهر ها هم در بعضی موارد برای فروش بیشتر با نام زعفران اصل قائنات عرضه شوند اما واقعا دلیل معروف بودن زعفران قائنات چیست؟

مرغوبیت زعفران قائنات

سابقه کشت زعفران در منظقه قائنات به گواهی تاریخ به بیش از سه هزار سال پیش باز می گردد. دلیل این سابقه طولانی را هم می توان در بررسی خصوصیات گیاه زعفران پیدا کرد. زعفران گیاهی است که در دوران کاشت کمترین آب را می طلبد. کمی بارندگی در این منطقه جاذبه زیادی را برای کاشت این محصول فراهم نموده است.

همچنین خاک این منطقه نیز سرشار از مواد معدنی مورد نیاز برای رشد این گیاه با ارزش می باشد که نشان دهنده لطف ایزد منّان به مردم این منطقه کویری است. این لطف بیکران خداوند باعث مرغوبیت زعفران قائنات در سطح جهان شده است. کیفیت زعفران قائنات را می توان از بازدهی حداکثری زمین های زیر کشت این محصول در این منطقه و البته مقایسه بازدهی و کیفیت زعفران کاشته شده در بقیه نقاط جهان به خوبی متوجه شد.

مرغوبیت زعفران قائنات
مرغوبیت زعفران قائنات

شرایط اقلیمی عالی  برای کاشت این محصول کم یاب و همچنین خاک این منطقه که سرشار از مواد مورد نیاز گیاه زعفران می باشد یکی از دلایل مرغوبیت زعفران قائنات است، که باعث شده است که ۴۵۰۰ هکتار از اراضی منطقه قائنات به زیر کشت زعفران برود و با تولید۳۰ تن زعفران که درصد قابل توجی از زعفران تولیدی جهان را به خود اختصاص داده است ، قائنات را  به پایتخت طلای سرخ جهان تبدیل کرده است.

تأثیر عوامل هواشناسی بر کیفیت زعفران قائنات

کیفیت زعفران قائنات
کیفیت زعفران قائنات

رطوبت نسبی

زعفران به رطوبت بالا حساس بوده و رطوبت بالا به پیاز گیاه آسیب می رساند. با توجه به این که شهرستان قاین در منطقه نیمه خشک قرار دارد، از رطوبت بالا مصون است.

دما

تغییرات دما مهم ترین مهم ترین عامل محیطی، در تنطیم گلدهی بسیاری از گیاهان پیاز دار بوده و دما می تواند مهم ترین عامل در تنظیم گلدهی زعفران باشد. درجه حرارت حداقل عامل اصلی و تعیین کننده تشکیل گل و خروج گل می باشد. هر چه افت درجه حرارت بیشتر باشد روز بعد تعداد گل بیشتری جمع خواهد شد.

البته در فصل گلدهی روزهای یخبندان تأثیر منفی بر زعفران می گذارد. ماههای مهر، آبان و آذر که در این ایام دوره رشد و نمو زعفران است. که با توجه به شرایط و موقعیت جغرافیایی هر شهر متفاوت است. که در این ماهها درجه حرارت حداقل بر عملکرد زعفران مؤثر است.

شهرستان قائنات به خاطر ماهیت کوهستانی متوسط دمای حداقل آن مناسب بوده و این پارامتر هواشناسی یکی از عوامل کیفیت بهتر زعفران در این منطقه است.

ساعات آفتابی

مجموع ساعات آفتابی فصل گلدهی زعفران بر کیفیت آن تأثیر می گذارد. که هر چه قدر این مقدار بیشتر باشد، کیفیت زعفران مناسب تر است. چون فصل گلدهی در شهرستان قائنات نیمه مهر تا نیمه آبان است مجموع ساعات آفتابی بیشتری دارد. و این عاملی در کیفیت زعفران قائنات است.

ما در سایت کافه زعفران، زعفران اصل قائنات را برای شما هم وطن گرامی که لایق بهترین ها هستین عرضه می کنیم  با خرید زعفران اصل قائنات از کیفیت آن لذت ببرید.

  • میزان مفید بودن این مطلب
  • میزان کاربردی بودن مطلب
  • امتیاز نویسنده به این مطلب
4.8
برچسب‌ها: , , , , , , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *