
شیرین قاتوق زعفرانی ، طرز تهیه شیرین قاتوق با زعفران
شرین قاتوق زعفرانی _ غذای مخصوص گیلانی ها
شیرین قاتوق یا خورشت آلو قیسی از معروف ترین غذاهای گیلان می باشد به طوری که آن را با خورشت گیلانی هم می شناسند. این خورشت با گوشت مرغ تهیه می شود و طعم شیرین و ملسی دارد. البته بسته به ذائقه خودتون می تونین اون رو ترش و یا شیرین تر درست کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه کامل شیرین قاتوق زعفرانی را بیان کنیم.

شیرین قاتوق زعفرانی
مواد لازم برای تهیه شیرین قاتوق برای 4 نفر
- سینه مرغ : 4 تکه
- زعفران دم کرده : 3 قاشق چای خوری
- پیاز : 2 عدد
- روغن : به میزان کافی برای سرخ کردن
- رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
- برگه قیسی : یک پیمانه
- کشمش : یک پیمانه
- آلو خورشتی : نصف پیمانه
- شکر : به اندازه کافی ( برای آن هایی که با طعم شیرین می پسندند. )
- آبلیمو : یک قاشق غذاخوری
- ادویه ( نمک ،فلفل ، زردچوبه و دارچین ) : به مقدار کافی

مواد لازم برای تهیه شیرین قاتوق
طرز تهیه شیرین قاتوق زعفرانی
برای شروع آماده کردن این خورشت اول باید تکه های مرغ را شسته و به همراه یک عدد پیاز خورد شده و نمک و ادویه داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی شعله قرار دهید تا بپزد. ( بعد از آماده شدن آب مرغ را دور نریزید. )
بعد از اینکه مرغ را روی شعله قرار دادید، آلو ها را شسته و در آب قرار دهید تا به اصطلاح خوب خیس بخورد. کشمش ها را نیز شسته و خیس کنید. برگه های قیسی نیز باید به خوبی تمیز شوند.
در مرحله بعدی آماده کردن خورشت ، یک پیاز دیگر را خلالی برش داده و در تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید . کمی زرد چوبه به پیاز ها اضافه کنید تا خوب طلایی رنگ شوند.
بعد از آماده شدن پیاز ، آن ها را از روغن بکشید و برگه های قیسی و آلو خورشتی را در روغن ریخته تا کمی تفت بخورند. بعد از چند دقیقه که آلو ها به خوبی تفت خوردند ، آن ها را از روغن بیرون آورده و داخل ظرف جداگانه ای قرار دهید.
مرغ ها را که اکنون به خوبی پخته اند را داخل روغن تابه قرار دهید تا به خوبی دو طرف آن رنگی و سرخ شود.
حال باید قابلمه خورشت را روی شعله قرار دهید و برگه های قیسی و آلو را درون آن بریزید. آب مرغ را هم که نگه داشته بودید در این مرحله به قابلمه اضافه کنید. تا جوش آمدن قابلمه صبر کنید.
بعد از اینکه آلو و مرغ درون قابلمه چند جوش خورد ، پیاز های سرخ شده را به همراه زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب طعم مواد به خورد هم رود. ( شعله گاز را خیلی زیاد نکنید. )
در ادامه کار در تابه کمی روغن ریخته و کشمش ها را به همراه دارچین سرخ کنید. بعد از چند دقیقه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و ادویه ها را بزنید. سپس این مواد را به داخل قابلمه خورشت بریزید. اضافه کردن آبلیمو را فراموش نکنید.
درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم کنید تا خورشت شیرین قاتوق زعفرانی خوب جا بیفتد.

شیرین قاتق شمالی
نکاتی در طبخ شیرین قاتوق زعفرانی که بهتر است بدانید :
- می توانید کشمش ها را جداگانه سرخ کرده اما به خورشت اضافه نکنید. همانطور جداگانه فقط روی خورشت بریزید.
- این خورشت را می توانید با خورشت غاز ، بوقلمون و اردک نیز تهیه می شود.
- سرخ شدن مرغ ها باعث له نشدن آن هنگام قرار دادن آب خورشت می شود. پس مرغ ها را به اندازه کافی سرخ کنید.
- مرغ را نیز می توانید جداگانه سرخ کرده و روی آب خورشت قرار دهید.
- زعفران را حتما از قبل دم کنید تا عطر و طعم بهتری به غذا بدهد. فروشگاه اینترنتی کافه زعفران ، زعفران قائنات را در بسته بندی های مناسب به شما عزیزان ارائه کرده است . با خرید زعفران از این فروشگاه طعم واقعی زعفران اصل را تجربه کنید.
- خورشت آلو قیسی باید کم آب و غلیظ باشد، پس بگذارید تا خوب جا بیفتد.
- به جای آبلیمو می توانید لیمو عمانی هم جایگزین کنید.
- اگر خورشت را شیرین دوست دارید، شکر به میزان دلخواه را هنگام ریختن کشمش داخل خورشت اضافه کنید.
- دستور تهیه بالا برای 4 نفر می باشد.