
باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی، طرز تهیه باقلی پلو با ماهیچه
باقلی پلو با ماهیچه یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است. این غذای خوشمزه در بسیاری از مجالس و مهمانی های رسمی کشور استفاده می شود. باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی عطم بینظیری داشته و مورد پسند تمام سلیقه ها می باشد. این غذای خوشمزه را می توانید با آماده کردن مواد زیر و کمی وقت و حوصله به خوبی برای خانواده خود آماده کنید.

باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی
مواد لازم برای درست کردن باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی
- برنج: 4 پیمانه
- زعفران : 3 قاشق غذاخوری به صورت دم کرده
- باقلا سبز : 1 لیوان
- گوشت ماهیچه : 500 گرم
- کره : 50 گرم
- پیاز : 2 عدد
- شوید خشک : 1 پیمانه
- روغن مایع : به میزان کافی
- دارچین : 1 قاشق چایخوری
- پودر گل سرخ : 1 قاشق سوپ خوری
- هل : یک قاشق چای خوری
- ادویه ( نمک،فلفل سیاه،زردچوبه ) : به میزان دلخواه

مواد لازم برای باقلی پلو با ماهیچه
اول درست کردن خورشت بعد برنج !!
برای درست کردن باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی اول باید پوست باقلی سبز ها رو بگیرید و از هر کدوم رو از وسط به دو نیم کنید. بعد از اتمام این کار نوبت به درست کردن ماهیچه میرسه . چون گوشت برای پختن نیاز به زمان بیشتری داره پس اول باید به فکر درست کردن خورشت باشید بعد برنج.
خب اول باید پیاز ها رو پوست کرده و به صورت نگینی خورد کنید. در تابه ی مورد نظر کشمی روغن بریزید و با شعله متوسط پیاز ها رو به همراه ماهیچه تفت بدید. سعی کنید وقت بیشتری بذارید تا پیاز کاملا سبک و طلایی بشه و رنگ گوشت تغییر کنه. در هنگام سرخ کردن ادویه لازم که زرد چوبه و فلفل سیاه هست رو به گوت اضافه می کنیم.
بعد از اینکه ماهیچه خوب سرخ شد روش آب می ریزیم ( بهتر است آب جوش باشد) و روی حرارت کم به مدت 3 تا 4 ساعت به آن اجازه پخت می دهیم. در آخر که آب ماهیچه غلیظ شده باشد به آن نمک اضافه می کنیم.
چجوری ی باقلی پلو خوشمزه درست کنیم ؟
در فاصله پختن ماهیچه باید برنج رو آماده کنیم به این روش که داخل قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک بهش اضافه می کنیم ، شعله گاز رو زیاد می کنیم تا جوش بیاد . بعد برنج رو که از قبل خیس کردید به آب در حال جوش اضافه می کنیم. خب وقتی دوباره به جوش اومد باقلی ها رو بهش اضافه می کنیم.
در این فاصله که به اصطلاح گره برنج باز میشه ته دیگه خودتون رو آماده کنید. اگه سیب زمینی دوس دارین باید سیب زمینی ها رو حلقه حلقه کنید و اگه ته دیگ نونی میپسندین ، تکه های نون رو برای ته قابلمه آماده می کنید.
بعد از آبکش کردن برنج، کف قابلمه کمی روغن می ریزید و ته دیگ ( سیب زمینی یا نون ) رو می چینیم. بعد برنج ها رو با کفگیر داخل قابلمه می ریزیم. به این صورت که یک لایه برنج و یک لایه شوید خشک رو اضافه می کنیم. در لایه بعدی پودر هل و به اندازه نوک قاشق چایخوری دارچین و پودر گل محمدی رو روی برنج می ریزیم.
حالا نوبت به اضافه کردن زعفران به برنج هست. زعفرانی رو که از قبل دم کردید رو به این لایه برنج اضافه کنید. به همین ترتیب تا تمام شدن برنج ها کار رو ادامه میدیم. کره رو هم ورقه ورقه کرده و به لایه های آخر اضافه می کنیم تا حسابی برنج رو طعم دار و چرب کنه.
در آخر کار هم به اندازه نصف استکان آب دور قابلمه می ریزیم و درب قابلمه رو می بندیم تا بخار کنه. دقت کنید شعله گاز رو تو این مرحله در حالت متوسط قرار بدید و بعد از ده دقیقه حرارت رو کم کنید. ( استفاده از شعله پخش کن فراموش نشه.) بعد از بیست دقیقه برنج شما کاملا دم میکشه و آماده سرو میشه.
خب باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی شما آمادست . میتونید توی دیس بکشید و با زرشک تزئین کرده و نوش جان کنید.
نکات لازم در مورد پخت باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی :
- باقلی پلو رو می تونین هم با گوشت و هم با مرغ یا ماهی درست کنید.
- سعی کنید برنج رو حتما دو ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید.
- دستور بالا برای 4 نفر کافیه. برای تعداد بیشتر یا کمتر مواد رو ضرب یا تقسیم کنید.
- زعفران رو هم قبل از آماده کردن غذا تو قوری مخصوص دم کنید تا هنگام درست کردن غذا آماده استفاده بشه.
- استفاده از زعفران مرغوب به غذاهای شما عطر و عطم فوق العاده ای میده پس از یک مرجع معتبر زعفران قائنات رو که در کیفیت بینظیره تهیه کنید.
- برای تزئین باقلی پلو از زرشک یا برنج زعفرانی استفاده کنید. یا برنج رو با کلم بنفش یا مواد خوراکی دیگه رنگ بدید.

باقلی پلو با ماهیچه زعفرانی