
خواص گلبرگ های ارغوانی زعفران
گلبرگ زعفران همان پر های بنفش رنگ و زیبای گل می باشد که تا مدت ها پیش به خاطر شناخته نبودن خواصش دور ریخته می شد. هنوز هم در بسیاری از مناطق از این خواص بی اطلاعند. شاید برای شما هم جالب باشد که درباره خواص و کاربرد گلبرگ های زعفران بدانید.
خاصیت دارویی گلبرگ زعفران
این گلبرگ های ارغوانی خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و در مهار تومورها نقش بسزایی را ایفا می کنند. همچنین در کاهش فشار خون موثر می باشند. دم کرده این گلبرگ در تنظیم قاعدگی در بانوان بسیار مفید می باشد.
استفاده از صنایع آرایشی- بهداشتی
گلبرگ زعفران در تهیه کرم های آبرسان برای پوست، کرم های ضد چروک پوست، کرم های دور چشم و تهیه سایه چشم استفاده می شود. امروزه در تهیه شامپو های گیاهی نیز از این گلبرگ ها استفاده می شود.
استفاده در صنایع رنگرزی
گلبرگ های ارغوانی رنگ و زیبای زعفران در صنعت رنگرزی و تولید رنگ صنعتی و طبیعی برای انواع لباس و … کاربرد فراوانی دارد. آنتوسیانین موجود در گلبرگ های این گل می تواند به جای رنگ های مصنوعی مورد استفاده در تهیه غذا، ژله و انواع دسر به کار رود.
دمنوش گلبرگ زعفران
زعفران و گلبرگ هایش با خواص شناخته شده ای که دارند مصارف دارویی زیادی دارند. چینی ها از دمنوش آن برای آرامش و رفع خستگی روزانه خود استفاده می کنند.
برای تهیه این دمنوش هم میتوان از گلبرگ تازه و هم از گلبرگ خشک شده استفاده کرد.
استفاده در صنایع غذایی
تهیه مربا از گلبرگ های بنفش رنگ استفاده ای از این گلبرگ در صنعت غذایی می باشد. رنگ و بوی این مربا بسیار عالی است.
عرق گیری از گلبرگ های زعفران
این گلبرگ ها به دلیل خواص فراوانی که دارند در صنعت عرق گیری هم از آن استفاده می شود. تقریبا از هر یک کیلو گلبرگ 5 لیتر عرق گرفته می شود. مصرف عرق گلبرگ نسبت به دمنوش آن آسان تر و قابل دسترس تر است.
چگونه از این گلبرگ های ارغوانی رنگ استفاده کنیم ؟؟
گلبرگ های زعفرانی به گرمای هوا بسیار حساس می باشد و گرمای زیاد باعث پوسیدن آن می شود.برای جلوگیری از پوسیده شدن گلبرگ ها باید آن ها را به صورت اصولی خشک کرد .
خشک کردن گلبرگ ها نیز تقریبا مشابه کلاله زعفران می باشد.
3 راه برای خشک کردن گلبرگ ها وجود دارد :
- خشک کردن در دمای محیط
- خشک کردن توسط پرتو تابی
- خشک کردن در هوای داغ ( در دماهای 60 ، 70 و 80 درجه )
خشک کردن در دمای محیط آسان ترین و در دسترس ترین راه برای این مسئله می باشد. برای خشک کردن گلبرگ ها در محیط باید چند نکته را مد نظر قرار بدهید :
- هوای محیط باید همراه در چرخش باشد تا محصول با هوای مطلوب و ارام فرایند خشک کردن را به انجام رساند.
- دمای محیط بایدحداقل 21 درجه سانتی گراد باشد.
- رطوبتی در محیط خشک کردن نباید وجود داشته باشد.
- توجه داشته باشید نور مستقیم خورشید کیفیت گلبرگ ها را از بین می برد . برای خشک کردن اصولی نیاز به مکانی پر نور بدور از تابش مستقیم نیاز است.
- گلبرگ ها را با فاصله از هم باید قرار داد و از روی هم ریختن گلبرگ ها جلوگیری کنید.
- وجود سیستم گرمایشی مانند بخاری ، شومینه و شوفاژ هم به تسریع در روند خشک کردن کمک بسیاری می کند.