ترکیبات شیمیایی گل زعفران

برخی ترکیبات شیمیایی آنالیز شده از گیاه زعفران

۱) کربوهیدرات
قندهای احیا کننده که بیش از ۲۰ درصد وزن زعفران را تشکیل می‌دهند؛ مانند گلوکز و مزوکتوز و گلیکز
۲) مواد معدنی
شامل K۲O, NA۲O-P۲O۲-CL۲
۳) ویتامین‌ها
مانند ویتامین B1 و ریبوفلاوین B2
۴) چربی
مانند استگیما استرول، کاپتااسترول
۵) رنگدانه‌ها
شامل کارتنوئیدهای محلول در چربی مانند لیکوین a- کاروتن و b- کاروتن و کارتنوئیدهای محلول در آب مانند کروسین و آنتوسیانین می‌باشد.
کروسین عامل اصلی رنگ زرد زعفران است؛ با فرمول C۴۴ H۶۴ O۲۴ و درصد این ماده در هنگام گل دادن بین ۱/۹ تا ۱۵ درصد متغیر می‌باشد.
۶) گلیکورند
گلیکورند فاقد رنگ است که باعث طعم تلخ زعفران می‌شود.
فرمول آن C۱۶ H۲۶ O۷ با نقطه ذوب ۱۵۶ درجه سانتیگراد است در زعفران تازه حدود ۴ درصد گلیکورند وجود دارد.
۷) روغن‌های فرار
وجود ترکیبی به نام سافرانال عامل عطر و آروما در زعفران است که عمده ترین ترکیب موجود در روغن‌های فرار با فرمول C۱۰ H۱۶ O می‌باشد.

zaferan_11105




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>