طرز تهیه بستنی زعفران

۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۵ - واحد فروش

در این مطلب ابتدا در مورد تاریخچه بستنی زعفرانی و خواص آن صحبت می کنیم و در ادامه بحث به طرز تهیه بستنی زعفرانی می پردازیم

بدون شک یکی از محبوب ترین دسر ها بستنی می باشد. به همین خاطر می خواهیم طرز تهیه یکی از خوش مزه ترین بستنی ها یعنی بستنی زعفرانی سنتی را آموزش دهیم، با ما همراه باشید.

بستنی زعفرانی و خواص آن

در ایران اولین بستنی سنتی تولید شده با عنوان بستنی زعفرانی بوده است. در حدود ۸۰-۷۰ سال پیش با استفاده بشکه های دو جداره فلزی یا چوبی بستنی درست می کردند. به این صورت که شیر، خامه، شکر، ثعلب، زعفران را در جدار داخلی بشکه، و یخ و نمک را در جدار بیرونی بشکه می ریختند. وسپس بشکه را دائماً تکان می دادند تا بستنی درست شود و هر دفعه هم حدود ۸ ساعت برای تهیه آن طول می کشیده است.

طرز تهیه بستنی زعفرانی
طرز تهیه بستنی زعفرانی

بستنی های که به نام بستنی سنتی زعفرانی تولید می شوند البته اگر واقعاً از زعفران برای درست کردن آن استفاده کنند که در بعضی از موارد از رنگ مصنوعی استفاده میشود که برای بدن مضر است. اما اگر از زعفران استفاده کنند، که حاوی آنتی اکسیدان است، وارزش غذایی بالا دارد و برای بدن مفید است . در ادامه مطلب  به طرز تهیه بستنی زعفرانی می پردازیم.

طرز تهیه بستنی زعفرانی

ابتدا شیر را جوشانده و ثعلب را با شکر مخلوط کنید آنرا کم کم به شیر در حال جوشیدن اضافه نمایید. شیر را با مفتول دستی خوب بهم بزنید تا زمانی که شکر در شیر حل شود. بعد آنها را از روی حرارت بردارید تا شیر داغی خود را از دست دهد.
مواد لازم برای یک و نیم کیلو بستنی :

شیر /یک لیتر

شکر/۳۰۰ گرم

ثعلب /۲ قاشق چایخوری

محلول زعفران/۲ قاشق سوپخوری

گلاب مرغوب/ ۴ قاشق سوپخوری

پودر هل سفید/ یک قاشق چایخوری

خامه ی صبحانه/۱۰۰ گرم

پسته/ ۱۰۰ گرم، خرد شده
طرز تهیه بستنی سنتی :

شیر را بجوشانید. ثعلب را با شکر مخلوط کرده، آن را آرام آرام به شیر در حال جوش اضافه کنید. شیر را با مفتول دستی هم بزنید تا شکر در شیر حل شود. سپس آن را روی حرارت برداشته، وقتی شیر داغی خود را از دست داد، از صافی رد کنید تا یک دست شود.

بگذارید شیر کمی خنک شود سپس محلول زعفران ، گلاب و هل را به شیر افزوده و هم بزنید. سپس در فریزر قرار دهید. هر یک ساعت یک بار خارج کرده، هم بزنید و مجدداً در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد ولی یخ نزند، این عمل را ۴ بار تکرار کنید. روش دیگر این است که مایه ی بستی را در دستگاه بستی ساز بریزید و در آخر پسته ی خرد شده را به بستنی بیفزایید.

خامه را در سینی فر لبه کوتاه به ضخامت ۱تا۲ میلی متر پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند، سپس خامه را خرد کرده و داخل بستی آماده بریزید. بستی را با قاشق چوبی هم زده و مجدداً در فریزر قرار دهید.

نکته برای تهیه بستنی سنتی :

۱ – این دستور دارای ۲۵۳۱ کیلوکالری انرژی، ۳۵۷گرم کربوهیدرات، ۵۵ گرم پروتئین و ۹۷ گرم چربی می باشد.
۲ – اگر خامه چرب باشد منجمد نمی شود پس اگر خامه ی شما چرب بود کمی شیر به آن اضافه کرده و بعد در سینی فر آن را پخش کنید.(خامه ی خشک مناسب این کار است)
۳ – ثعلب باید مرغوب باشد تا بستنی دچار یخ زدگی نشده و کشدار شود.
۴ – اگر شکر بستنی بیشتر از میزان داده شده باشد، بستنی نمی بندد.
۵ – هر چه مقدار ثعلب زیاد باشد بستنی کشدارتر می شود.(البته نه بیشتر از حد مجاز)
۶ – بهتر است برای زود بسته شدن بستنی به روش سنتی آن را در سینی های لبه دار فلزی بریزید و هر بار با کاردک آن را هم بزنید تا بستنی زود بسته شود.
۷ – اگر از دستگاه بستنی ساز دارید بگذارید بستنی در فریزر مقداری خودش را ببندد. سپس در دستگاه بستنی ساز بریزید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم بخورد و بستنی خودش را ببندد، بستنی را از دستگاه خارج نموده و در فریزر قرار دهید تا حسابی بسته شود و ببندد.

 

امیدوارم از طرز تهیه بستنی زعفرانی لذت برده باشید و آن را در منزل درست کنید و لذت ببرید. توجه را داشته باشید از زعفران تقلبی استفاده نکنید و خرید زعفران را از فروشگاه های معتبر انجام دهید.

برچسب‌ها: , , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *