طرز تهیه بستنی زعفران

بدون شک یکی از محبوب ترین دسر ها بستنی می باشد. به همین خاطر می خواهیم طرز تهیه یکی از خوش مزه ترین بستنی ها یعنی بستنی زعفرانی سنتی را آموزش دهیم، با ما همراه باشید.

ابتدا شیر را جوشانده و ثعلب را با شکر مخلوط کنید آنرا کم کم به شیر در حال جوشیدن اضافه نمایید. شیر را با مفتول دستی خوب بهم بزنید تا زمانی که شکر در شیر حل شود. بعد آنها را از روی حرارت بردارید تا شیر داغی خود را از دست دهد.
مواد لازم برای یک و نیم کیلو بستنی :

شیر /یک لیتر

شکر/۳۰۰ گرم

ثعلب /۲ قاشق چایخوری

محلول زعفران/۲ قاشق سوپخوری

گلاب مرغوب/ ۴ قاشق سوپخوری

پودر هل سفید/ یک قاشق چایخوری

خامه ی صبحانه/۱۰۰ گرم

پسته/ ۱۰۰ گرم، خرد شده
طرز تهیه بستنی سنتی :

شیر را بجوشانید. ثعلب را با شکر مخلوط کرده، آن را آرام آرام به شیر در حال جوش اضافه کنید. شیر را با مفتول دستی هم بزنید تا شکر در شیر حل شود. سپس آن را روی حرارت برداشته، وقتی شیر داغی خود را از دست داد، از صافی رد کنید تا یک دست شود.

بگذارید شیر کمی خنک شود سپس محلول زعفران ، گلاب و هل را به شیر افزوده و هم بزنید. سپس در فریزر قرار دهید. هر یک ساعت یک بار خارج کرده، هم بزنید و مجدداً در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد ولی یخ نزند، این عمل را ۴ بار تکرار کنید. روش دیگر این است که مایه ی بستی را در دستگاه بستی ساز بریزید و در آخر پسته ی خرد شده را به بستنی بیفزایید.

خامه را در سینی فر لبه کوتاه به ضخامت ۱تا۲ میلی متر پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند، سپس خامه را خرد کرده و داخل بستی آماده بریزید. بستی را با قاشق چوبی هم زده و مجدداً در فریزر قرار دهید.

نکته برای تهیه بستنی سنتی :

۱ – این دستور دارای ۲۵۳۱ کیلوکالری انرژی، ۳۵۷گرم کربوهیدرات، ۵۵ گرم پروتئین و ۹۷ گرم چربی می باشد.
۲ – اگر خامه چرب باشد منجمد نمی شود پس اگر خامه ی شما چرب بود کمی شیر به آن اضافه کرده و بعد در سینی فر آن را پخش کنید.(خامه ی خشک مناسب این کار است)
۳ – ثعلب باید مرغوب باشد تا بستنی دچار یخ زدگی نشده و کشدار شود.
۴ – اگر شکر بستنی بیشتر از میزان داده شده باشد، بستنی نمی بندد.
۵ – هر چه مقدار ثعلب زیاد باشد بستنی کشدارتر می شود.(البته نه بیشتر از حد مجاز)
۶ – بهتر است برای زود بسته شدن بستنی به روش سنتی آن را در سینی های لبه دار فلزی بریزید و هر بار با کاردک آن را هم بزنید تا بستنی زود بسته شود.
۷ – اگر از دستگاه بستنی ساز دارید بگذارید بستنی در فریزر مقداری خودش را ببندد. سپس در دستگاه بستنی ساز بریزید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم بخورد و بستنی خودش را ببندد، بستنی را از دستگاه خارج نموده و در فریزر قرار دهید تا حسابی بسته شود و ببندد.

 

طرز تهیه برگرفته از سایت ماتیلدا.

 




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>