انواع زعفران

۹ تیر, ۱۳۹۴ - واحد فروش

شاید شما هم در هنگام خرید زعفران با نام های مختلفی مثل، ممتاز نگین، سرگل ، دختر پیچ، ممتاز قائنات و … مواجه شده باشید. برای همین در اینجا می خواهیم توضیحاتی در رابطه با انواع زعفران بیان کنیم تا بتوانیم به شما در خرید بهتر این مجصول  کمک کرده باشیم.

همانطور که گفتیم، زعفران ایران با نامهای مختلفی شناسایی می شود. در این جا می خواهیم درباره انواع زعفران، توضیحاتی خدمت شما ارائه کنیم. پس با ما همراه باشید.

انواع زعفران
انواع زعفران

 

انواع زعفران

زعفران ادویه ای بسیار گران قیمت است. از همین رو به آن طلای سرخ گفته می شود. زعفران بسته به خلوصی که داشته باشد به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود. در واقع هرچه خلوص زعفران بیشتر باشد رنگ ظاهری آن قرمز تر می شود. در زعفران هایی که دارای خلوص کمتری هستند می توان به سادگی قطعات سفید رنگ (دُم زعفران) را مشاهده کرد. هر چه خلوص زعفران بیشتر باشد قدرت رنگ دهی و همچنین عطر بهتری دارد. البته کیفیت زعفران به محل کشت و هم چنین نحوه خشک کردن آن هم بستگی دارد.در حال حاضر مرغوب ترین زعفران دنیا در قائنات کشت و همچنین برداشت می شود.

معمولا زعفران را به چهار دسته بندی کلی تقسیم می کنند(سایر انواع ذکر شده را می توان گویش محلی از همین انواع به حساب آورد.) که این چهار دسته به شرح زیر هستند:

  • زعفران دسته
  • زعفران پوشال
  • زعفران ممتاز
  • زعفران نگین

حال توضیح مختصری در رابطه با هر کدام از این دسته بندی ها بیان می کنیم:

زعفران دسته

اولین نوع از انواع زعفران، زعفران دسته می باشد. این نوع زعفران شامل تمام رشته یا فیلامیت زعفران است.  این  زعفران شامل کلاله های همراه با خامه است. بخش قرمز رنگ زعفران (کلاله) همراه با دسته بصورت مرتب روی هم قرار گرفته اند و بصورت دسته پیچیده شده اند.(گاهی به کمک نخ). به زعفران دسته، زعفران دخترپیخ و در اصلاح محلی مُنجیل هم گفته می شود.  این نوع زعفران نسبت به سایر انواع دارای قیمت مناسب تری است. و برای مصارف خوراکی مناسب است. اگر می خواهید با این زعفران بیشتر آشنا شوید می توانید مقاله زعفران دسته را در کافه زعفران مطالعه کنید.

تصوریر زعفران دسته
تصوریر زعفران دسته

زعفران پوشال

نوع دیگر زعفران زعفران پوشال است. این زعفران شامل رشته هایی است که با ۳-۲ میلی متر خامه همراه است. در واقع به قسمت قرمز و زرد ریشه زعفران، زعفران پوشال می گویند. زمانی که خامه گل زعفران را از قسمت زیری آن جدا کنند، در این صورت کلاله ها داری قسمتی به طول ۱ الی ۳ میلی متری خامه خواهند بود. که به این نوع زعفران، زعفران پوشال می گویند. در واقع زعفران پوشال نوع با خلوص نسبتاً بالاتر و کاملا خشک شده ای  از زعفران دسته می باشد. زعفران پوشال همانطور که گفته شد به دلیل به همراه داشتن قسمت سفید (زرد )رنگ ریشه زعفران دارای قیمت مناسبی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زعفران پوشال را هم مطالعه کنید.

زعفران پوشال
زعفران پوشال

زعفران ممتاز (سرگل)

این نوع زعفران کاملا خالص بوده و همان رشته بریده زعفران بدون خامه می باشد. برای به دست آوردن این نوع زعفران ، قسمت های قرمز رنگ را از زعفران دسته جدا می کنند.(به وسیله قیچی یا هر ابزار دیگر.) قدرت رنگی این نوع از زعفران نیز بسیار بالا است و شکستگی در بین رشته ها دیده نمی شود. این زعفران با نام های سرگل ، ممتاز قائنات هم شناخته می شود. معمولا بیشتر زعفران هایی که در بازار هستند از نوع زعفران ممتاز می باشند.قیمت این زعفران نسبت به کیفیت و همچنین قدرت رنگدهی آن مناسب می باشد. و برای مصارف خانگی توصیه می شود. اگر به اطلاعات بیشتری در این باره نیاز دارید می توانید مقاله زعفران سرگل را هم مطالعه کنید.

تصویر زعفران سرگل
تصویر زعفران سرگل

 

زعفران نگین

در دسته بندی های مختلفی که برای زعفران در نظر گرفته می شود. زعفران نگین بالاترین عیار را دارد. عیار بالای زعفران نگین به علت قدرت بالای رنگ دهی آن نسبت به سایر انواع زعفران و همچنین درشت بودن ریشه های آن می باشد. زعفران نگین را گاهی با نام زعفران نگینِ ممتاز هم می شناسند.د ر بازار معمولاً واژه های دیگری هم برای این زعفران به کار می برند. به عنوان مثال برای خالص ترین نوع زعفران نگین، زعفران سوپر نگین و یا نگین صادراتی و یا ترکیب خاصی از این واژه ها به کار می برند. این زعفران دارای قدرت طعم و زنگ دهی فوق العاده ای می باشد. اگر می خواهید باز هم بیشتر در این رابطه بدانید، می توانید مقاله زعفران نگین کافه زعفران را هم مطالعه کنید.

زعفران نگین دانشنامه کافه زعفران
زعفران نگین دانشنامه کافه زعفران

 

زعفران سفید

برخلاف نتایج بررسیهای علمی و آنالیزهای انجام شده برخی تصور می كنند زعفران دسته‌ای و حتی ریشه یا كنج دارای عطر بیشتری است. این كاملاً اشتباه است، زیرا منشا مواد موثره زعفران (كروسین، پیكرو كروسین و سافرانال) مخصوصاً كروسین در قسمت كلاله آن است و مواد مذكور در اثر حركت در بافت گیاهی از كلاله به آنجا انتقال پیدا كرده اند، خود زردی(كنج) نه تنها دارای مقدار قابل توجهی از آنها نیست(در مقایسه باكلاله) بلكه كروسین موجود در آن صفر است. از نظر عطر نیز تنها به این علت كه به سبب نوع بافت گیاهیش امكان جذب رطوبت بیشتری از كلاله دارد، معطرتر به‌نظر می‌رسد.

وقتی زعفران سرگل را از زعفران دسته‌ای جدا می‌كنیم، قسمت ریشه یا سفید كه در فارسی به آن كنج یا زعفران سفید می گویند و در واقع نمی توانیم آن را زعفران تلقی كنیم. این ماده كنج زعفران نامیده می شود و تعریف زعفران را شامل آن نمی‌دانیم.

 

قیمت زعفران چه قدر است؟

به دلیل نوسانات زیاد قیمت زعفران نمی توان قیمت ثابتی برای هیچ یک انواع زعفران ارائه داد.اما شما می توانید برای اطلاع از قیمت لین محصول از صفحه قیمت روز زعفران کافه زعفران بازدید کنید. همکاران ما همه روزه به روزرسانی قیمت ها را انجام می دهند.

خرید آسان زعفران با کافه زعفران

اگر به فکر خرید زعفران هستید پیشنهاد ما این است که از فروشگاه زعفران کافه زعفران دیدن کنید. شما می توانید زعفران مصرفی خود را از موغوبترین برند های زعفران قائنات از کافه زعفران بخرید و درب منزل خود تحویل بگیرید. کافه زعفران، کیفیت کلیه کالاهای ارائه شده در فروشگاه خود را تضمین می نماید.

 

امیدواریم که مطالبی که جمع آوری کردیم برای شما مفید واقع شده باشد. همیشه پذیرای نظرات ، انتقادات . پیشنهادات شما همراهان گرامی هستیم.

 

 

 

برچسب‌ها: , ,

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *